ورود | عضویت

جنس پارچه لباس‌کار

نوشته شده در 11 اسفند 1403
جنس پارچه لباس‌کار

انتخاب صحیح لباس‌کار مخصوص شغل کارکنان، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید به آن توجه کنید. یکی از عوامل مهم در انتخاب درست لباس‌کار، جنس پارچه‌ی استفاده شده در لباس است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا کارکنان مشاغل پرخطر نیاز به ایمنی در محل کار دارند تا کار خود را به درستی انجام بدهند. جنس پارچه هم بر حفظ ایمنی و هم بر طول عمر و کارایی آن نقش مهمی دارد. پس با ما همراه باشید تا به نتیجه مطلوبی در خرید بهترین و باکیفیت‌ترین لباس‌کار برسید.

 

پارچه لباس‌کار

برای تولید و طراحی لباس‌کار حتما باید از بهترین پارچه استفاده شود. بیشتر مشاغل پرخطر هستند و لباس‌کار کارکنان نیاز به خصوصیاتی همچون مقاومت بالا، طول عمر زیاد، الیاف استاندارد، ضد حرارت، رطوبت، پارگی و متراکم دارند. پس باید در خرید لباس‌کار با دقت بالایی انجام شود. از ضرورت انتخاب صحیح پارچه لباس‌کار می توان به محافظت از جان و کاهش خطرات احتمالی اشاره کرد.

 

فواید انتخاب پارچه مناسب لباس‌کار

لباس‌کار نشان دهنده هویت شرکت یا سازمان است. هماهنگ بودن فرم لباس در محل کار یکی از مهم‌ترین نکات است که باید رعایت شود. این هماهنگی باعث زیبایی فضا، نظم و آراستگی افراد می‌شود. حتی امکان طرحی سفارشی که بر روی لباس چاپ می‌شود، وجود دارد.

 

خصوصیات مهم پارچه لباس‌کار

در این قسمت تعدادی از خصوصیات پارچه مناسب لباس‌کار را نام می‌بریم تا بیشتر متوجه اهمیت آن شوید.

  • پارچه‌ی لباس مناسب محل کار باید سازگار با شرایط کاری باشد تا هویت سازمان حفظ شود.
  • با توجه به نوع شغل، لباس کارکنان باید در برابر عوامل محیطی، ترکیبات شیمیایی و... مقاوم باشند.
  • افرادی که در محیطی کار می‌کنند که گرمای بیش از حدی دارد باید از لباس‌کار مخصوصی استفاده کنند که دارای ویژگی تهویه هوا است تا احساس خنکی کنند.
  • هنگام کار، کارکنان باید احساس راحتی داشته باشند پس پارچه باید وزن سبکی داشته باشد.
  • لباس‌کار نباید زیاد چروک شود و همچنین به راحتی اتو شود تا کارکنان بعد از شستن لباس خود به راحتی دوباره از آن استفاده کنند.
  • افرادی که در محیطی کار می‌کنند که امکان وجود الکتریسیته ساکن است باید از لباسی استفاده کنند که این الکتریسیته ساکن را تخلیه کند تا به بدن آنها آسیبی وارد نشود.

 

انواع جنس پارچه لباس‌کار

در این بخش می‌خوام انواع پارچه‌های لباس‌کار را معرفی کنیم. باتوجه به نوع فعالیت و فضای کار باید نوع پارچه را انتخاب کنید پس در صورتیکه شما نیاز دارید به اطلاعات بیشتر دارید با ما همراه باشید.

 

  1. پارچه کتان (پنبه ای)

این نوع پارچه از کتان درست می‌شود که گیاهی است. این پارچه بسیار نرم و راحت است. جذب رطوبت بالایی دارد و بعد از شستن های مداوم و در برابر ترکیبات شیمیایی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.

از پارچه کتان بیشتر در مشاغل صنعتی مثل پالایشگاه‌ها استفاده می‌شود. افرادی که جنس لباسشان از کتان است احساس راحتی و خنکی می‌کنند و هوا به راحتی از این پارچه عبور می‌کند.

 تنها عیب این نوع پارچه این است که به راحتی چروک می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق کافی است بعد از شستن سریع آن را آویزان کنید و از تا کردن مجدد بپرهیزید. این پارچه شامل چربی است. چربی بیشتر باعث باکیفیت‌تر شدن این پارچه می‌شود.

پارچه کتان

  1. پارچه نخ پنبه و پلی استر

پارچه نخ پنبه در بیشتر لباس‌ها استفاده می‌شود. دوام و ماندگاری بسیار بالایی داردو مثل پارچه کتان بسیار راحت است.

برای نگهداری و مراقبت از این نوع پارچه نیاز به کار خاصی ندارید و می‌توانید به راحتی از آن استفاده کنید. حتی از نظر محیط زیستی هم مناسب هستند.

عیب اصلی این پارچه این است که در گذشت زمان امکان شل شدن آن بسیار زیاد است و حالت اصلی خود را از دست می‌دهد. همچنین بعد از شستو شو مداوم شکل و رنگ خود را از دست می‌دهد.

به همین خاطر ترکیب آن با پلی استر (الیاف مصنوعی) یکی از بهترین گزینه‌ها است. این ترکیب باعث می‌شود که جنس پارچه چندین لول بالا برود. این نوع ضد چروک بوده و از لک شدن لباس جلوگیری می‌کند. همچنین شکل اولیه لباس بعد از شستوشو حفظ می‌شود.

از این پارچه برای مشاغل صنعتی استفاده می‌شود. این پارچه هم بادوام بوده و رطوبت را جذب می‌کند. معمولا از لحاظ قیمتی هم پارچه‌های پلی استر از نخ پنبه ارزانتر هستند.

 

  1. پارچه نخ نایلون

از دیگر جنس‌های پارچه به کار رفته در لباس‌کار می‌توان به نخ نایلون اشاره کرد که داری معایب و مزایایی است. این پارچه قدرتمند است و دوام بالایی دارد. همچنین تنوع بالایی دارد و ارزان است. برای زیست محیط هم مناسب است زیرا از نخ ابریشم و کرم ابریشم بدست می‌آید.

از معایب این نوع پارچه هم می‌توان به امکان ذوب شدن (به خاطر نایلونی بودن) در دمای بالا وجود دارد و همچنین با شستن آن و بعد اتو کردن امکان دانه دانه شدن آن وجود دارد.

 

  1. پارچه نخ ریون

این نوع پارچه همان نخ ابریشم و الیاف مصنوعی است که در لباس‌کار استفاده می‌شود. این نوع الیاف از فیبر سلولزی بازیافتی ساخته می‌شود. از مزایای این پارچه می توان به نرم بودن، راحتی زیاد، صاف بودن و امکان طراحی روی آن به سادگی انجام می‌شود.

اما برای تولید این پارچه ضایعات زیادی تولید می‌شود. همچنین دوام و عمر طولای ندارد به خاط همین به سرعت خراب می‌شوند.

 

  1. ترگال ساده و کجراه(فلامنت)

یکی از بهترین جنس پارچه برای لباس‌کار، ترگال می‌باشد. معمولا انواع پارچه ترگال از الیاف فلامنت ویسکوز تولید می‌شود.

از این نوع پارچه هم می‌توانید در مشاغل صنعتی استفاده کنید چون خنک هستند. افرادی که در آشپزخانه، آزمایشگاه، اتش نشانی و... کار می‌کنند هم می‌توانند  استفاده کنند.

پارچه‌های ترگال در دو نوع ساده و کجراه موجود است. خصوصیات هر دو تقریبا یکسان است.

ترگال ساده شکل مربعی شکل دارند و کجراه ضخیم‌تر هستند.

از معایب این پارچه می‌توان به دوام پایین و کم بودن عمر آن اشاره کرد.

پارچه ترگال کجراه

کلام آخر

برای انتخاب جنسی مناسب برای لباس‌کار باید توجه داشته باشید که کارکنان در چه محیط و شرایطی کار می‌کنند تا در برابر خطرات احتمالی از آنها محافظت کنند. در صورتی که این مقاله را کامل و با دقت خوانده باشید می‌توانید به نتیجه بهتری دست یابید و انتخاب مناسبی در آخر خواهید داشت.

 

سوالات متداول

پارچه کجراه مناسب مشاغل سنگین است و همچنین ضخیم‌تر و مقاوم‌تر است. اما پارچه ترگال مناسب مشاغل اداری و خدماتی است و همچنین سبک‌تر است.
لباس‌های نخی (پنبه‌ای) راحت‌تر، خنک‌تر و مناسب محیط‌های گرم است ولی به سرعت چروک می‌شوند. لباس‌های پلی استر چروک نمی‌شوند و مقاومت بیشتری در برابر سایش دارند. اما تنفس پذیری کمتری دارند.
برای محیط‌های پرخطر، از پارچه‌های Nomex (ضد حریق)، پنبه‌ای با روکش ضد حریق استفاده می‌شود.
برای انتخاب جنس مناسب، باید نوع کار، شرایط محیط، میزان تحرک و نیاز ایمنی را در نظر بگیرید. به عنوان مثال برای مشاغل صنعتی، پارچه‌های مقاوم و ضخیم توصیه می‌شود، در حالی که برای کار‌های سبک، پارچه‌های نخی یا ترکیبی بهتر هستند.
© کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به تولیدی ایمنی نگهبان می‌باشد. طراحی و توسعه: نونگار پردازش